Miasto

Zasmakuj regionu – nowy sklep z pyszną polską żywnością w Toruniu

"Zasmakuj regionu" - nowy sklep ze zdrową żywnością w Toruniu (fot. strona sklepu na Facebooku)
Zasmakuj regionu – nowy sklep z pyszną polską żywnością w Toruniu
Konrad Marzec
REAKCJE

19 kwietnia na mapie Torunia pojawi się nowa propozycja dla zwolenników zdrowej, polskiej żywności. “Zasmakuj regionu” oferuje wyroby w 100% pochodzące od polskich producentów

Sklep stacjonarny ma być rozszerzeniem, prowadzonego przez właściciela sklepu internetowego. Nie zmieni się natomiast jego oferta, która będzie bazować na tym samym systemie. Dlaczego to tak wyjątkowa propozycja?

– Dostawy realizowane są raz w tygodniu – w piątek popołudniu, co jest dużym ułatwieniem dla osób chcących żywić się zdrowo, a którzy mają problem z wyskoczeniem na większe zakupy : osoby starsze, młode matki czy mocno zapracowani. W dzisiejszym pośpiechu dużo osób nie zdaje sobie sprawy z tego co spożywa. Wchodzi do sklepu i z pamięci kupuje to co zwykle nie zastanawiając się co tak naprawdę siedzi w środku. Jedna z największych różnic występuje w wędlinach, duże „Fabryki żywności” potrafią zmienić kilo mięsa w ponad 2 kg szynki, podczas gdy prawidłowo, tradycyjnie wyrabiane wędliny to 700g wędliny powstałej z 1 kg mięsa – mówi Brajan Kastner, pomysłodawca całego przedsięwzięcia.

– Jeśli wędliny pochodzą z okolic naszego zamieszkania i są często dostarczane – tak jak u nas nie potrzebują dodatków chemicznych – jedynym konserwantem do nich dodawanym jest sól peklowa, która oddala zagrożenie zarażenia się jadem kiełbasianym – dodaje.

Właściciel sklepu “Zasmakuj regionu” zdaje sobie sprawę, że zadowolenie Klienta wymaga szerokiej oferty. Produkty zostały tak dobrane, aby zadowoliły także wegetarian czy wegan. Jednym z kluczy do sukcesu będzie z pewnością oddziaływanie na zmysły kupujących. – Warzywa transportowane z odległych krajów to zaleta w przypadku egzotycznych odmian, których nie ma szans dostać w Polsce, jednak pomidory, szparagi czy choćby papryka, ściągane z takich krajów jak Hiszpania, Maroko czy Peru są prawie bez smaku i zapachu. Żywności powinna być nie tylko pełnowartościowa, ale też smaczna i dobrze pachnąca, ponieważ są to zmysły, dzięki którym możemy w pełni cieszyć się otrzymanymi potrawami – podkreśla Pan Brajan.

Podczas otwarcia sklepu – 19 kwietnia będzie można skorzystać ze specjalnej promocji. Każdy rachunek powyżej 50 zł będzie obniżony o 10%. To jednak nie wszystko – specjalnie na to wydarzenie przyjedzie jeden z producentów, Pan Adam Siadak ze Specjałów spod Strzechy. Produkuje on wraz ze swoim ojcem najlepsze octy oraz dodatki do wędlin, mięs czy serów, bez udziału sztucznych dodatków. Spotkanie z Panem Adamem będzie okazją do porozmawiania, zadania pytań, spróbowania i zakupienia wyrobów.

Więcej informacji na wydarzeniu na Facebooku oraz na profilu sklepu na Facebooku

Miasto
Konrad Marzec

Torunianin z urodzenia i przywiązania. Nie wyobraża sobie życia bez angielskiej i polskiej ligi piłkarskiej. Ponadto uwielbia żużel, szachy, whisky oraz skandynawską literaturę kryminalną. Ogląda za dużo filmów i obgryza paznokcie na gali Oscarów

Więcej w dziale Miasto

Stadion_unibax

Motoarena również dla Elany Toruń?!

Mateusz Bąk21 września 2018
elderly-1461424_960_720

Nocna i Świąteczna Opieka Zdrowotna w nowej lokalizacji!

Mateusz Bąk21 września 2018
che_29-768x500

Tramwajem na Jar – Komisja Europejska daje zielone światło!

Mateusz Bąk18 września 2018
basen_na_bazynskich5-2

Ruszają prace przy Bażyńskich. Zobacz aktualne zdjęcia i wizualizacje!

Mateusz Bąk18 września 2018
image115191

Przed nami upalny tydzień! Ostatni akcent lata? [PROGNOZY]

Mateusz Bąk17 września 2018
rondo1

Stefan Michałek patronem toruńskiego ronda

Mateusz Bąk15 września 2018
konferencja pras Marsz Rownosci 2

Organizatorzy Marszu Równości zdradzają szczegóły

Mateusz Bąk13 września 2018
majówka2

Zamek Dybów wciąż żywy! Przed nami kolejny weekend pełen atrakcji

Mateusz Bąk13 września 2018
WP_20180905_07_19_15_Pro

Postępują prace na placu Chrapka. Do kiedy potrwają? (FOTO)

Mateusz Bąk11 września 2018